Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Fudbaleri Gradine sele na Vlašić

Fudbaleri Gradine sele na Vlašić

Gradina odlazi na mini-pripreme

Gradina odlazi na mini-pripreme

Prvenstvenu pauzu fudbaleri Gradine iskoristit će za odlazak na mini-pripreme na Vlašić, na kojem će boraviti do nedjelje. Trener Denis Sadiković na današnjoj press-konferenciji pojasnio je novinarima razloge odlaska na planinu.

– Smatram da je ovo dobro prije svega kako bi se još bolje upoznali, zbližili, sprijateljili jer nedostaje nam tog duha. Igrači su psihološki pali nakon serije loših rezultata. Svi su očekivali više ali eto nije se desilo. Zato smatram da je jako korisno da zajedno provedemo nekoliko dana kako bi što više bili skupa, kaže Sadiković.

On smatra da je rezultat u Trebinju bolan i previsok, te da je najveći uzrok rano primljeni gol.

– Ma vratili smo se mi u igri i nakon 1:0, imali nekoliko finih situaicija ali nismo imali ni sreće. Onda nas je dotukao taj drugi pogodak, kaže “coach” Srebreničana.

Svoj debi u plavom dresu imao je i stoper Nenad Novaković, koji smatra da igrači nisu ispoštovali trenerove instrukcije.

– Nismo ispoštovali dogovor iz svlačionice. Međutim, smatram da ova ekipa ima kvalitet i da ćemo nakon ove pauze izgledati bolje te pomjeriti se sa začelja, kaže ovaj Banjalučanin.

Raspored nakon pauze nije nimalo sjajan, s obzirom da će Gradina kao domaćin ugostiti Širokog, zatim Borca pa Željezničara, ekipe iz samog vrha.

– Ne vrijedi kukati i tražiti alibi. Šta nam je to nam je. Sada se moramo skoncentrisati na rad i izvući maksimum. Smatram da je ekipa malo i umorna i da joj nedostaje svježine. Vjerujem da će nam zajednički boravak na Vlašiću dobro doći, kaže Sadiković.

One comment

  1. ples sa vukovima

    MOLIMO VOZACA AUTOBUSA NEK SVE IGRACE I UPRAVU ZAMIJENI ZA VLASICKE OVCE A ONI NEK OSTANU U PLANINI ,,TU SU KORISNIJI

Ostavi komentar