Srebrenik.NETwork

Fudbaleri Gradine odbili trenirati zbog neisplaćenih plata

Nakon poraza od Jedinstva u nedjelju, igrači Gradine trebali su održati prvi trening u ovoj sedmici pred gostovanje u Gračanici, gdje će odmjeriti snage sa Bratstvom.
Međutim, fudbaleri tima iz Srebrenika danas su odbili trenirati i to zbog dvije neisplaćene plate. Podsjetimo, slična situacija u Gradini bila je i pred početak priprema za proljetni dio sezone kada su najavljivali bojkotovanje treninga, ali na kraju se situacija ipak sredila.

S obzirom na stanje u klubu, navijači plavih mogu biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima, jer uslovi u kojima njihovi fudbaleri rade su i više nego loši.

”Istina je da smo danas odbili trenirati. Dužni su nam dvije plate, jednu od protekle polusezone, te jednu koju smo zaradili u proteklom mjesecu. Iako su nam čelnici kluba obećali danas isplatiti dugove, od toga ništa nije bilo pa smo odlučili bojkotovati trening. Još od početka sezone se susrećemo sa ovim problemima, ali niko ih ne pokušava riješiti i promjeniti situaciju na bolje” “, izjavio je za SportSport.ba fudbaler plavih, Salih Muminović, te dodao: ”Kada pogledamo situaciju u klubu svi možemo biti zadovoljni dosadašnjim rezultatima, našu ekipu čini većina domaćih igrača i unatoč svim problemima svaku utakmicu ostavljamo srce na terenu i pokušavamo ostvratiti što bolji rezultat. Ipak je ovo naš klub i predstavljamo naš grad.”

Piše: Elvedin Huskanović