Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Definitivno ne želimo prodati Begovića

Definitivno ne želimo prodati Begovića

Portsmouthov izvršni direktor Peter Storrie tvrdi da bh. reprezentativni golman Asmir Begović neće u januaru napustiti Fratton Park.

Asmir Begović, golman BiH reprezentacije, na početku je sezone bio posuđen Ipswich Cityju, da bi ga čelnici Portsmoutha vratili nakon što se povrijedio prvi golman kluba David James. Svojim je odbranama 22-godišnji golman u nekoliko navrata spašavao Mornare u zadnjih devet utakmica.

Naime, mnogi klubovi pokazali su interesovanje za Begovićem, između ostalih i Tottenham Harry Redknappa, koji ga je i doveo u Englesku prije nekoliko sezona. Poznato je kako Portsmouth nema bajnu financijsku situaciju, te je izvjesno da prodaju nekoliko igrača u početku nove godine, no izvršni direktor Peter Storrie tvrdi da to neće biti Begović.

“Apsolutno je neistina da će Asmir Begović otići. Uopšte se nismo ni čuli sa čelnicima Tottenhama. Ovaj momak je budućnost ovog nogometnog kluba. Bili smo impresionirani s njim, jer je od dolaska branio fantastično i nadam se da će tako i nastaviti”, kazao je Storrie, te dodao.

“Definitivno ne želimo prodati Asmira.”

Preuzeto sa: www.sportsport.ba

Ostavi komentar