Srebrenik.NET / Sport / Fudbal / Adin Džafić raskinuo ugovor sa Gradinom

Adin Džafić raskinuo ugovor sa Gradinom

Nakon pola godine provedene u timu Srebreničana, Adin Džafić odlučio je raskinuti ugovor sa matičnim klubom.

unnamedNakon bojkotovanja treninga od strane igrača, Džafić više nije uspio pronaći zajedničku riječ sa upravom ovog kluba.

”Istina je da sam danas raskinuo ugovor sa Gradinom i to zato što uprava nije ispunila moje zahtjeve. Prije početka ove polusezone, čelnici kluba su me više puta zvali na dogovor i molili da ostanem tu. Iako sam imao ponudu od Jedinstva prije početka sezone, te išao na dogovor u Austriju sa jednim klubom, odlučio sam ispuniti naš dogovor koji je bio da ostanem tu do kraja sezone. Prihvatio sa minimalne uslove jer sam znao da se klub nalazi u teškoj situaciji. Međutim, sve ono što su do sad obećavali je ostalo na riječima. Danas kada sam došao po svoju pošteno zarađenu platu, javili su mi da je samo za mene nema i da su mi je, kako kažu, odbili. Ovaj potez je prelio čašu i odlučio sam raskinuti ugovor”, izjavio je nekadašnji mladi reprezentativac BiH, te za kraj razgovora dodao.

”Svojim suigračima i Gradini želim puno sreće u nastavku. Nadam se da će ostvariti što bolje rezultate i bez mene, jer je očigledno da nekima nisam bio podoban u klubu. Mislim da bi uprava se trebala drugačije ophoditi prema igračima, a ne da se sve zasniva na lažima i prevarama, jer takvi ljudi su Gradinu i doveli na ovo mjesto.”

Ostavi komentar