U okviru OGUS-a održana Večer saza

U sklopu tradicionalne kulturne manifestacije „Otvoreni grad umjetnosti – Srebrenik 2017“, a u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture „Preporod“ Srebrenik, sinoć je u velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održana Večer saza.

Nastupili su Sulejman Šarić, Osman Suljkanović, braća Amar i Haris Muratović, Ahmet Hogić, Armin Hogić, Razim Slanjankić, Suad Džanić, Mehmed Šiljić i Enes Imamović. Publici se predstavila i mlada Belma Imširović koja je u pratnji harmonikaša Vedada Suljića interpretirala nekoliko sevdalinki.

U sklopu ovogodišnjeg OGUS-a, večeras će se u plavoj sali Doma kulture u Srebreniku održati promocija knjige „Mom srebreničkom heroju“, autorice Sabine Mehmedović. Nakon promocije knjige održat će se manifestacija „Djeca crtaju svom gradu“, a upriličit će se i festival zabavne muzike pod nazivom „Djeca pjevaju svom gradu“.

Pokrovitelji ovogodišnjeg OGUS-a su Općina Srebrenik i Vlada i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, a organizator svih kulturnih sadržaja je JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

The post U okviru OGUS-a održana Večer saza appeared first on Radio Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Servisne informacije za 12.10.2023.

PU SREBRENIK – protekla 24 sata na području Srebrenika bila su potpuno mirna, po pitanju krivičnih djelqa i narušavanja javnog reda i mira. Dogodila se jedna saobraćajnha nezgoda bez povrijeđenih lica. HITNA SLUŽBA – u Službi hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Srebrenik obavljena su 62 pregleda. Jedan pacijent je prevezen u UKC Tuzla na dalje pretrage, ostali […]