Smotrom folklora završen ovogodišnji OGUS

Na ljetnoj pozornici ispred srebreničkog Doma kulture održana je tradicionalna Smotra folklora „Srebrenik 2017“, na kojoj je učestvovalo devet kulturno umjetničkih društava s prostora BiH.

Pred velikim brojem posjetilaca nastupili su KUD „Mehmed Ibrahimović“ Srebrenik, KUD „Mladost“ Kotorsko, KUD „Osman Rešidović“  Brka, Gradski folklorni ansambl Srebrenik, KUD „Gornji Rainci“ Gorni Rainci, KUD „Zambak“ Međiđa Donja, KUD „Sevdah“ Vučkovci, KUD „Brčansko kolo“ Brčko i KUD „Ševko Avdić“ Tarevci.

Posjetioci su više od dva sata imali priliku uživati u orijentalnim i igrama iz Sarajeva, Mostara i ostalih dijelova BiH,  ali i narodnim igrama s prostora bivše države. Smotrom folklora spuštena je zavjesa na tradicionalnu kulturnu manifestaciju „Otvoreni grad umjetnosti – Srebrenik 2017“.

U sklopu manifestacije s tradicijom od četiri decenije, u proteklih nešto više od sedam dana održane su pozorišne predstave, promocije knjiga, koncerti, smotre folklora i niz drugih kulturnih sadržaja. Održana je i Likovna kolonija u kojoj je boravilo 12 umjetnika iz BiH i inozemstva koji su u proteklih sedam dana pod zidinama Starog grada stvarali vrijedna umjetnička djela. Pokrovitelji ovogodišnjeg OGUS-a bili su Općina Srebrenik, Vlada i Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, a tehnički organizator svih sadržaja JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik.

Pogledaj i ovo

KUD Tinja ambasadori Bosne i Hercegovine na internacionalnom festivalu folklora

Članovi kulturno-umjetničkog društva Tinja od 7.-12. jula u Turskoj (Bursa) predstavljaju Bosnu i Hercegovinu na …

ROBINZON najavljuje BRODOLOM 2019 na jezeru Modrac!

Atraktivan lineup na najatraktivnijoj lokaciji u regionu – jezero Modrac.   Na obali jezera Modrac …