Srebrenik.NET / Kultura / Premijera filma “50 nijansi sive” u Srebreniku

Premijera filma “50 nijansi sive” u Srebreniku

Fifty-Shades-of-GreyU kino dvorani Doma kulture Srebrenik  u četvrtak i petak 26. i 27. februara sa početkom od 18 i 20:30h “50 nijansi sive”!

Napeta ekranizacija bestsellera E.L.James postala je globalni svjetski fenomen, a otkad je knjiga objavljena, trilogija ’50 nijansi sive’, prevedena je na 52 jezika i prodana u više od 100 miliona primjeraka, što je čini jednim od najprodavanijih i najbrže prodavanih serijala knjiga u historiji.

”Za film “Pedeset nijansi sive” je u pretprodaji prodato senzacionalnih 2.75 milijuna karata u 39 zemalja svijeta.  Njemačka je vodeće tržište sa preko 450.000 unaprijed prodanih karata.  Velika Britanija, Francuska, Australija i Novi Zeland su također uspješna tržišta sa preko 500.000 prodanih karata.

Film ”Pedeset nijansi sive” nastao je po knjizi E.L. James koja je postala bestseller u kratkom vremenskom roku. Glavne uloge u filmu imaju Jamie Dornan i Dakota Johnson, a u njemu igraju i Jennifer Ehle, Luke Grimes, Marcia Gay Harden, Max Martini, Eloise Mumford, Dylan Neal, Rita Ora, Victor Rasuk, te Callum Keith Rennie.

Film kao i knjiga digli su veliku prašinu zbog provokativnih scena seksa. Navodno od 100 minuta filma, 20 minuta su čiste scene seksa. Ali to ćemo da procijenimo sami, jer upravo u našem kinu imamo priliku da odgledamo ovu dramu.

Ulaz košta 4KM.