Završen projekat “Start with love, start with basketball”

Jedna pozitivna sportska priča dolazi nam iz Tuzle , tačnije iz Udruženja za sport, edukaciju i rekreaciju Start. Dvogodišnji projekat koji je podržala i Ambasada USA završen je ovih dana. U pomenute aktivnosti bilo je uključeno preko 200 djevojčica iz Mostara(KK Lokomotiva), Banja Luke (KK Fenix), Gračanice (KK G-Stars), Srebrenika (KK Silver Kings), Teslića (KK WBS)  i Brčkog (KK Brčanka). Svaki od ovih gradova su bili domaćini tako što su ugostili u svojim kućama djevojčice iz drugih gradova. Osim sportskih aktivnosti bile su organizovane i korisne radionice, druženja obilasci gradova, zabave…a sve to je završeno u Tuzli turnirima u basketu.

Glavni “krivac” za ovu oganizaciju je Azra Bećirović, bivši kapiten košarkaške reprezentacije BiH koja je i voditelj ovog ambicioznog projekta.

Iz onog što smo sami vidjeli možemo prenijeti veoma prijatne i pozitivne utiske samih učesnika. Djevojčice su stekle puno novih poznanstava koje će sasvim sigurno se nastaviti u njihovom daljem životu i razviti u nova prijateljstva. Treneri su također razmijenili lična iskustva koja će im dobro doći u daljem razvoju ženske košarke u sredinama iz kojih dolaze.

Iz svega ovog možemo zaključiti da je projekat ispunio očekivanja i nadamo se da će ovako lijepih priča biti sve više.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …