Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / TRADICIONALNA DODJELA BAJRAMSIH PAKETIĆA U DŽEMATU CENTAR SREBRENIK

TRADICIONALNA DODJELA BAJRAMSIH PAKETIĆA U DŽEMATU CENTAR SREBRENIK

I ove godine džemat Centar Srebrenik nastavlja tradiciju dodjele bajramskih paketića učenicima mektebske nastave našeg džemata.

bajram 1

Oko 150 učenika i učenica je drugog dana Bajrama uljepšalo Gradsku džamiju u 12 h. Mališani nisu krili radost na svojim licima. Ovom prilikom se učenicima i njihovim roditeljima obratio njihov muallim Emir Brašnjić, koji im je čestitao Bajram i napomenuo obavezu pohađanja mektebske nastave.

bajram 2

Ovog Bajrama, džemat Centar Srebrenik je bajramskim paketićima obradovao i djecu sa posebnim potrebama u Srebreniku. Drugog dana Bajrama, Centar za djecu sa posebnim potrebama, koji su prve komšije Gradske džamije, posjetili su članovi džematskog odbora i imam džemata. Sretni smo što smo ovoj djeci pokazali da su dio nas i što smo i sa njima podijelili bajramsku radost. Djeca su također pokazala radost i zadovoljstvo i sa nama podijelili lijepe blagdanske trenutke. Zahvaljujemo se svim dobrim džematlijama donatorima bajramskih paketića, a posebno firmama: Printas Srebrenik, Euro Mimf Brčko Distrikt i Corn Flips Srebrenik.