Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Silver Kingsi podijelili paketiće najmlađim članovima

Silver Kingsi podijelili paketiće najmlađim članovima

U četvrtak 29.12.2016. godine na posljednjem treningu košarkaša i košarkašica Škole sporta Silver Kings Srebrenik bila je upriličena svečana dodjela novogodišnjih paketića za predpionirsku i žensku selekciju ovog već uzornog sportskog kolektiva.

“Nismo htjeli da ovo bude klasična podjela koju često viđamo. Organizovali smo zabavnu i korisnu radionicu gdje je na kraju svaki od polaznika morao da ispuni određeni zadatak kroz štafetne igre i tek onda je mogao još radosniji učinjenim otići po svoju nagradu. ” izjavio je voditelj ovog projekta Edis Bajrektarević.

Silver Kingsi će mjesec januar iskoristiti za odmor a već naredni mjesec njihove takmičarske selekcije (pioniri, kadeti, juniori) očekuju nove utakmice Lige mladih RKS Tuzla gdje brane titulu viceprvaka od prošle sezone.

U 2017-oj godini Silver Kingsi će pojačati rad treninga, odvojiti posebno selekcije kako bi pripremili ekipe za još bolje rezultate.

U mjesecu junu 2017. godine najavljen je i tradicionalni međunarodni turnir pod nazivom Silver Ball 2017 u organizaciji ŠS Silver Kings.