Tvrđava Gradina Srebrenik

Seniori Silver Kingsa debitovali u Euroregion ligi

Projekar međunarodne košarkaške lige pod nazivom “Euroregion” je krenuo. Deset gradova sa područja Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine će imati svoje predstavnike u tom takmičenju a dobivanjem pozivnice velika čast je pripala ekipi Silver Kingsa da se takmiče. Iako će to biti malo ambiciozniji projekat nismo mogli odbiti naše sportske prijatelje koji su nam ukazali povjerenje. Ekipe koje će se takmičiti ove sezone u toj ligi su: Loznica (Srbija), Županja i Vinkovci (Hrvatska),  Sloboda Dita, Radnik Bijeljina, Bijeljina Plus, Brčko DC, Milenijum, Drina Zvornik i Silver Kings Srebrenik. Pored seniorske paralelno će se takmičiti predpionirske selekcije.

Ekipa Silver Kingsa će igrati većinom sa juniorima koje će pojačati omladinci Emir Jašarević, Arman Begović i Irfan Hodžić.  Već juče su naši momci odigrali prvo kolo u Loznici i na neki način iznenadili te najavili kandidaturu za Final Four jer im je za malo izmakla pobjeda nad jednim od favorita lige. Utakmica je završena rezultatom 70-65 za domaćina ali pobjednik se nije znao do pred sam kraj. Pri rezultatu 67-65 primili smo trojku na isteku napada a u zadnjih 16 sekundi nismo uspjeli smanjiti prednost. Naša slobodna procjena je da je ekipa Loznice  ispred kvaliteta A2 Lige F BiH tako da rezultatom možemo biti zadovoljni.

Irfan Hodžić je odigrao utakmicu svih 40 minuta i bio nerješiva enigma za bekove Loznice. Jašarević i Begović su zajedno sa Hodžićem predvodili naše mlade snage. Čestitamo mladom Bećiroviću, Kovaču, Ćosiću, Fejziću, Džaniću i Šabiću jer su bez imalo straha odradili pošteno svoj dio posla protiv puno starije, više i jače ekipe.

Predioniri su bez priprema odigrali utakmicu koju su izgubili 44-27. Ne treba strahovati za ovu generaciju i sigurno je da će ovaj poraz na njih uticati pedagoški i već u revanšu pokušati dobiti jednu od najboljih predpionirskih ekipa u Srbiji.

Sljedeće kolo naši bi trebali dočekati ekipu Slobode.

 

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Jedan komentar

  1. Prosjek tačno 18 godina

Komentariši