Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Počeo projekat utopljavanja OŠ Duboki Potok

Počeo projekat utopljavanja OŠ Duboki Potok

U ponedjeljak 05.01.2015. godine u OŠ Duboki Potok održan je prvi radni sastanak  povodom početka radova zamjene prozora, postavljanja toplotne zidne i krovne izolacije kao i postavke novog sloja fasade na toj školi.

Predstavnik UNDP-a Elvis Hadžikadić, direktor škole Edis Bajrektarević kao i predstavnici firmi izvođača radova i nadzornog organa na tom sastanku su dogovorili da se za vrijeme zimskog raspusta i ukoliko vremenske prilike to budu dozvoljavale zamijeni kompletna stolarija na sva tri sprata objekta. Postavljanje toplotne izolacije i završni radovi fasade predviđeni su u toku drugog polugodišta.

Inače na Javni poziv “Povećanja energetske efikasnosti” koji je raspisan od strane UNDP-a početkom 2014. godine javilo se preko 500 javnih ustavnova ali na kraju je odabrano  5 škola na području F BiH a među njima i OŠ Duboki Potok. Ovo je značajan projekat za Općinu Srebrenik i Tuzlanski kanton ali i globalno uzimajući u obzir činjenicu da će se na dugoročnom periodu uštediti velika količina energije, smanjiti emisija stakleničkih plinova  i uljepšati estetski izgled škole.

radni sastanak undp