Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Pobjeda i poraz Silver Kingsa u prvom kolu

Pobjeda i poraz Silver Kingsa u prvom kolu

Danas je odigrano prvo kolo Lige mladih RKS Tuzla u kom su se u Univerzitetskoj dvoranu u Tuzli sastali Falkonsi iz Tuzle i Silver Kingsi iz Srebrenika.

Kod pionira smo gledali dobru utakmicu gdje su od samog početka poveli domaći da bi Kingsi u drugom periodu stvorili prednost od 5-6 poena koju su do kraja utakmice uspjeli povećati i odnijeti pobjedu rezultatom 48-38.

Odlična utakmica bila je kod kadeta. Falkonsi su bili favoriti u ovoj utakmici s obzirom na to da je naša ekipa ove sezone najmlađa u Ligi. Do zadnje minute rezultat je bio izjednačen

euromimf i na plus 3 za Falkonse sudija Muharemović pravi veliku grešku u procjeni tako da je pokvario kompletan dojam utakmice. Momci iz obje ekipe su se bili više nego korektni a Falkonsima iskrene čestitke na zasluženoj pobjedi. Trener domaće ekipe Biberović nam je čestitao na igri ali je uputio izvinjenje zbog suđenja. Krajnji rezultat bio je 53-47 za Falkonse.

Sponzor ove utakmice bio je Euro Mimf Cerik – garažna vrata. Narednu utakmicu igramo na svom terenu sa uvijek odličnom ekipom Medžika iz Tuzle.