OŠ Duboki Potok uspješan organizator Federalnog takmičenja iz matematike

U subotu 10.05.2014  godine u OŠ Duboki Potok održano je Federalno takmičenje iz matematike za osnovne škole. Ukupno 145 učesnika predstavnika svojih kantona zajedno sa svojih 60 nastavnika kao i velikim brojem roditelja iz cijele Federacije BiH bili su više nego zadovoljni prijemom kao i cijelim programom takmičenja.

U uvodnom dijelu same ceremonije otvaranja goste je pozdravio direktor škole Edis Bajrektarević, zatim predsjednik Udruženja matematičara Prof. Dr. Mehmed Nurkanović kao i Ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK Prof. Dr. Mirsad Kunić.

Osim radnog dijela za učenike, njihove pratioce, nastavnike i roditelje bio je organizovan ručak u Restoranu “Evropa” Srebrenik a nakon toga izlet na Stari grad “Gradinu”. U povratku u školu učenici su dobili rezultate i po predviđenom planu dodijeljena su priznanja pobjednicima.

Pobjednici takmičenja:

Kategorija sedmi razred:

1. Biogradlija Lamija iz OŠ “Edhem Mulabdić” Zenica; 2. Osmanović Sara iz OŠ “Sveti Franjo” Tuzla; 3. Ćatić Hana iz OŠ “Musa Ćazim Ćatić” Sarajevo.

Kategorija osmi razred:

1. Goran Bakir iz OŠ “Travnik”; 2. Velašević Boris iz OŠ “O.Nakaš” Sarajevo; 3. Stock Matthias iz Prve OŠ “Maglaj” i Bešo Amer iz OŠ “Travnik”.

Kategorija deveti razred:

1. Kurić Amar iz OŠ “Čengić Vila” Sarajevo; 2. Ibrahimašić Hana iz “Druge OŠ” B. Krupa; 3. Papić Admir iz “Međunarodne OŠ” Sarajevo.

Sponzori takmičenja bili su Općina Srebrenik, Aksemont, Šule Behrami, Hum Banovići, Diskoteka Galaxis, Selma Ordagić, MZ Duboki Potok, Hypomarket, Dekida Zahirović, Admira Dedić, Zlatara Hadžić, Valplast, ITK Musić a generalni sponzor takmičenja bio je Restoran “Evropa” Srebrenik.

“Želim da se zahvalim svim sponzorima  ali i svim uposlenicima OŠ Duboki Potok koji su bili angažovani u organizaciji. Naša škola je sedam dana prije ovog takmičenja bila pod vodom zbog nezapamćene poplave ali angažmanom naših uposlenika uspjeli smo školu pripremiti za ovaj veliki događaj” – direktor OŠ Duboki Potok Edis Bajrektarević.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …