Srebrenik.NET / Članci, fotke i video / Ni na kraj pameti nije mi bilo da ću jednom biti trener na ovim prostorima

Ni na kraj pameti nije mi bilo da ću jednom biti trener na ovim prostorima

Hrvatski nogometni prvak Dinamo predstavio je svog novog trenera, stručnjaka iz BiH Vahida Halilhodžića (57), koji je dogovorio saradnju na dvije i po godine.

Halilhodžić, koji je trenersku reputaciju stekao u Francuskoj, gdje je uspješno vodio Lille i Paris Saint-Germain, u svom je predstavljanju više puta naglasio kako bi želio da se njegov rad u Dinamu prati isključivo kroz sportski aspekt.

“Želim imati profesionalni odnos s medijima uz puno uzajamnog respekta, te da u vašim izvještajima prevladava sportski aspekt”, obratio se Halilhodžić novinarima.

“Uprava je željela da potpišemo ugovor na četiri ili pet godina, ali ja sam jedva pristao i na dvije i po jer ko zna šta se sve može dogoditi. Po ovome što sam vidio, klub je relativno dobro organiziran, ne zaostaje mnogo za najvećim evropskim klubovima”, rekao je Halilhodžić u uvodu, te nastavio:

“Ni na kraj pameti nije mi bilo da ću jednom biti trener na ovim prostorima, ali, nakon razgovora s čelnicima kluba, odlučio sam prihvatiti ponudu Dinama, iako sam imao i finansijski povoljnijih ponuda. Presudio je sportski motiv.

U razgovoru s braćom Mamić uvidio sam da je ovo ambiciozan klub i cilj mi je s Dinamom izboriti Ligu prvaka”, dodao je Halilhodžić, dodavši kako je vrlo važno da se Dinamo plasira u natjecanje u Evropskoj ligi ove sezone jer će to biti odlična priprema za mogući nastup u Ligi prvaka dogodine.

Halilhodžić je tokom trenerske karijere vodio Velež, Raju Casablancu, Lille, PSG, Rennes, Trabzonspor, Al-Ittihad, a od 2008. do 2010. godine vodio je reprezentaciju Obale Bjelokosti.

Sportski direktor Zoran Mamić izjavio je kako je Dinamo u utorak sporazumno raskinuo ugovore s Antom Tomićem i Tomom Butinom, koji tako više nisu članovi kluba.

(www.avaz.ba)

Ostavi komentar