Pustinjske staze.
Utabane staze na skretanju sa asfalta na pijesak.
Pocetak 2.000 km duge pjescane ravni.
Pijesak iz bliza.
Pustinjski zalazak sunca.
Nestvarni krajevi, kao na mjesecu.
Pustinja u predvecerje.
Autoput kroz pustinju prolazi pored buduce urbane sredine koja se vidi u daljini. Proces izgradnje placeva je u toku.
Udaljenost pustinje od autoputa.
Nepregledne ravnice.
Zalazak sunca nad pustinjskom ravnicom.
Ko kaze da u pustinji nema vode? Autoput vodi pored malih oaza.
Zalazak.
Zalazak 2.
Totalni zalazak.
Pustinju presjecaju samo autoputevi, elektricni ili vodovodni vodovi.

Navigacija: 1 2 >
Oznake: Pustinjske staze. Utabane staze na skretanju sa asfalta na pijesak. Pocetak 2.000 km duge pjescane ravni. Pijesak iz bliza. Pustinjski zalazak sunca. Nestvarni krajevi, kao na mjesecu. Pustinja u predvecerje. Autoput kroz pustinju prolazi pored buduce urbane sredine koja se vidi u daljini. Proces izgradnje placeva je u toku. Udaljenost pustinje od autoputa. Nepregledne ravnice. Zalazak sunca nad pustinjskom ravnicom. Ko kaze da u pustinji nema vode? Autoput vodi pored malih oaza. Zalazak. Zalazak 2. Totalni zalazak. Pustinju presjecaju samo autoputevi, elektricni ili vodovodni vodovi.
lang="bs-BA"> Arapska pustinja - Srebrenik.NETwork
Srebrenik.NETwork

Arapska pustinja

Tvrđava Gradina Srebrenik

Lokacija: Juzno od Rijada
Datum: Utorak 01. Mart 2005.
Avanturisti: Kristijan, Halid i Fare
Vrijeme: Vecernje
Objekt: Pustinja

Arapima je pustinja izvor zivota. Pustite ih u pustinju i to im je dovoljno da prezive. Nama ona djeluje bezivotna, nepristupacna, prevruca i nepotrebna. Njima je pustinja mjesto za zivot, mjesto za odmor. Mi imamo obicaj uzeti 2 sedmice godisnjeg i otici na more. Arpi uzmu dvije sedmice godisnjeg i odu u pustinju.

Putinju u Arabiji nije tesko naci. Prvi metar izvan urbanog grada vec pocinju pjeskoviti krajevi. Gradovi se grade u pustinjama. Lokalni biznismeni otkupe dio pustinje, pregrade ulicama, asfaltiraju, dovedu struju, vodu, rasvjetu i onda prodaju placeve.

U pustinju se moze ici naci svoj mir, a moze se ici i u turizam. Oko velikih gradova imaju posebno odvojene lokacije za ljude koji vole da vozaju dzipove po pijesku, motore, jasu kamile ili konje. Urbanizovano. Iznajmis jedno od ovoga i ozezi.

Nazalost nisam bio u prilici da provedem duze vremena na otvorenom i bilo je uveliko predvecerje. Ali sta je tu je. Bice bolje drugi put.

Exit mobile version