Volontersko čišćenje obale jezera Modrac

U povodu obilježavanja svjetskog Dana zdravlja, Asocijacija za održivi razvoj “Zelene staze-Green tour” Tuzla zajedno sa NVO “Bike Tour”, Lukavac i Općinom Lukavac organizovala je dvodnevnu volontersku akciju čišćenja obale jezera Modrac.
Akciji su se u danas odazvali i učenici Osnovne škole „Prokosovići“ koji su odradili veliki dio posla. -Danas smo napravili jednu volontersku ekološku akciju uređenja obale jezera Modrac na rejonu od žičare do hotela „Senad od Bosne“ u sklopu projekta „Naučno-istraživački kampovi za mlade“.
Ovo je jedna u nizu akcija koje sprovodimo u posljednje vrijeme, a ranije smo imali i nekoliko akcija povodom početka proljeća. Učenici O.Š. „Prokosovići“ bili su veoma vrijedni i uspjeli smo očistiti ovaj dio jezera, a skupili smo negdje oko pedeset vreća smeća, kazao je Izen Hajdarević, pred.
Asocijacije „Zelene staze-Green tour“, Tuzla. Nastavak ove akcije planiran je za sutra na području MZ Bokavići, a očekuje se dolazak oko pedeset volontera iz nekoliko nevladinih organizacija, studenata Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, kao i mještana.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …