U Domu kulture u Srebreniku prmovirana „Čuvarkuća“ Tarika Đođića

U četvrtak, u prepunoj velikoj sali Doma kulture u Srebreniku održana promocija zbirke priča „Čuvarkuća“, autora Tarika Đođića iz Sarajeva. Promocija je izazvala, do sada nezapamćenu pažnju Srebreničana, tako da je ovom kulturnom događaju prisustvovalo preko 400 ljubitelja pisane riječi. Uz samog autora, o ovoj knjizi na promociji su govorili poznait reditelj Ademir Kenović, najprepoznatljivije TV lice na ovim prostorima Goran Milić i poznati pisac i scenarista Abdulah Sidran.

U svojoj prvoj knjizi pripovjetki,  reminisencija i meditacija, rečeno je na promociji, Tarik Đođić je ponudio neočekivano ubjedljiv i emotivno produbljen odgovor na pitanje: „Kako čuvati kuću“. Brojni posjetioci promocije, uz odlomke iz zbirke „Čuvarkuća“, imali su priliku čuti i zanimljive priče uglednih gostiju tribine o znamenitim ljudima i istorijskim događajima iz Srebrenika i okoline.

Autor knjige Tarik Đođić, naglasivši da podjednak značaj pridaje promociji svoje knjige u svim sredinama, neovisno o veličini grada ili općine, posebnu zahvlanost je izrazio menadžmentu JU Centar za kulturu i informisanje Srebrenik na uspješnoj organizaciji ovog kulturnog događaja. Odlomke iz zbirke pripovijetki govorio je Adnan Rondić, a posjetioci su imali priliku uživati i u odabranim sevdalinkama u izvedbi članova grupe „Divanhana“.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …