Subota 25.03 u 19h – U Srebreniku “Prosjačka opera”, najbolja komedija na Balkanu

Još dva dana ostalo je do pravog pozorišnog spektakla u Srebreniku, gostovanja glumaca Narodnog pozorišta Sarajevo sa hit komedijom Prosjačka opera, koju su mnogi okarakterisali kao “najbolju komediju na Balkanu”.

 

 

U Srebreniku vlada veliki interes za ovu vrhunsku predstavu, karte se već uveliko u prodaji, i svi oni koji ne žele propustiti ovaj vrhunski kulturni događaj trebali bi na vrijeme rezervisati svoja mjesta.

Jedna od najgledanijih predstava, satrična komedija “Prosjačka opera”,  na sceni Doma kulture Srebrenik biće izvedena u subotu 25. marta s početkom u 19:00 sati.

U predstavi ”Prosjačka opera” igraju poznati glumci kao što su: Mirvad Kurić, Merima Lepić-Redžepović, Riad Ljutović, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Milan Pavlović, Sanela Pepeljak, Vedrana Seksan, Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Andrea Aković, Darja Badnjević, Amina Begović, Mak Čengić, Vedran Đekić, Saša Krmpotić, dok režiju potpisuje poznati režiser Kokan Mladenović.

Satirična komedija “Prosjačka opera” u izvedbi glumaca Narodnog pozorišta Sarajevo je njihov profesionalni odgovor na vrijeme u kojem živimo i ljudska provokacija na devijacije tog vremena, društva u kojem živimo i žalosni položaju kulture unutar takvog društva. Riječ je o jednoj od najboljih pozorišnih komedija u regionu.

Prosjačka opera Johna Gaya, napisana je 1728. godine kao kritika Walpoleove vlade, najkorumpiranje vlade u engleskoj povijesti. Vrijeme Walpoleove vlasti je vrijeme raslojavanja društva na ekstremno bogate i ekstremno siromašne. S jedne strane imate raskoš i sjaj, s druge strane – glad i bijedu. Zakoni postoje, ali se primjenjuju samo na sirotinji. Bogati mogu raditi što hoće, za njih ne postoje sudovi, kazne ili ograničenja. Politička i financijska elita plete neraskidivu mrežu koja, u spoju sa sudstvom i policijom, caruje svim segmentima društva, uključujući i organizirani kriminal. Sve je na prodaju – ljubav, poštenje, pravda, čast. Sve se prodaje i sve ima svoju cijenu. Zvuči vam poznato? Ne bi trebalo. Dame i gospodo, dobro došli u zemlju gladi, kurvi i kriminala! Dobro došli u London 1728. godine!

Cijena ulaznice je 10KM.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …