Stigla je prognoza do kraja mjeseca: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj

Gotovo je sa žutom kišom, koju je na Balkan donio ciklon sa juga, tvrde meteorolozi. Južno strujanje vazduha donijelo je pijesak iz Sahare sa kojim se kiša mješala, zbog čega su ostajali prljavi tragovi na automobilima, klupama i ostalim javnim površinama.

 

Meteorolog iz Republičkog hidrometeorloškog zavoda, kaže da je sa “žutom kišom” završeno, jer se promijenio smjer strujanja vazduha, pa sada struji jugoistočno, prenosi Blic.rs.

– “Žuta kiša” je uobičajena pojava koja ne šteti zdravlju građana. Vjetar donosi sitan pijesak i prašinu iz sjeverne Afrike ka teritoriji gdje je ima oblaka i kiše, pa padavine spiraju te čestice koje padaju po krovovima, automobilima, drveću. To može da se dogodi i zimi, kada se može uočiti “žuti, crveni snijeg” – objašnjava meteorolog Todorović.

Kako objašnjava kišu, odnosno pljuskove možemo očekivati još danas i sutra, a od četvrtka slijedi razvedravanje.

– U četvrtak možemo očekivati oko 18 stepeni, a onda od petka pa narednih sedam dana biće sunčano i toplo vrijeme. Možemo očekivati da će temperatura biti od 20 do 26 stepeni. I tako sve do 27. aprila – najavljuje Todorović.

Prema dugoročnoj prognozi već od subote, 28. aprila počeće opet period u kome će biti kišovito i oblačno. Takvo tmurno vrijeme moglo bi da se zadrži i za 1. maj, što bi mnogima moglo da pokvari planove za opuštanje u prirodi, najavljuju meteorolozi.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …