Snijeg i minusi očekuju se do petka

Nakon temperatura koje su se ovih dana penjale i do 20 stepeni Celzijusa u pojedinim dijelovima Bosne i Hercegovine u poslijepodnevnim satima jučer je počeo  padati snijeg.

Kako navodi Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZBiH), sutra se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme.

“Više padavina ujutro i u noći na četvrtak. U jutarnjim satima većinom susnježica i snijeg, a preko dana u nizinama i slaba kiša. Tokom noći na četvrtak, padom temperature zraka, uglavnom će padati snijeg ili susnježica. U jutarnjim satima sa slabom kišom, na planinama slab snijeg. U drugoj polovini dana u Hercegovini smanjenje oblačnosti”, istakli su iz FHMZBiH.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -2 i 2, na jugu zemlje od 5 do 8 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 2 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni Celzijusa.

I u četvrtak se u Bosni očekuje oblačno vrijeme sa snijegom ili susnježicom. Preko dana u nizinama će padati i kiša. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 1 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka između 1 i 5, na jugu zemlje od 9 do 13 stepeni Celzijusa.

Snijeg i susnježica se, kako navodi FHMZBiH, očekuje i u petak. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između -3 i 1, na jugu zemlje od 2 do 5 stepeni, a najviša dnevna temperatura zraka između 3 i 8, na jugu zemlje od 10 do 13 stepeni Celzijusa.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …