SDA istupila iz opcinskog vijeca Srebrenika – izvjestaj za javnost SDA Srebrenik

Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Srebrenik dogodio se nemio događaj, brutalna prijetnja upućena vijećnicima Općinskog vijeća Srebrenik od strane pojedinaca iz neformalne grupe građana “Srebrenik je naš” koja je izražena u vidu verbalnih prijetnji, pa čak i prijetnji smrću.
Nakon tog događaja, sjednica Općinskog vijeća je prekinuta na prijedlog kolegija općinskog vijeća, zbog ugrožene sigurnosti vijećnika i nemogućnosti održavanja daljnjeg toka sjednice zato što nisu stvoreni uslovi za normalan rad u skladu sa zakonskim i ustavnim odredbama.
Današnji tok rada vijeća je potvrdio ono što je SDA davno konstatovala da je NGG “Srebrenik je naš” produžena ruka Načelnika Općine Srebrenik Sanela Buljubašića i zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Zihera Suljića kao i pojedinih vijećnika u Općinskom vijeću koji se javno deklarišu kao njihovi pripadnici.
Klub OO SDA Srebrenik izražava nezadovoljstvo prema Policijskoj Upravi Gradačac, Policijska Stanica Srebrenik zbog nezadovoljavajućeg rada i pasivnog odnosa prema dosadašnjem odnosu NGG “Srebrenik je naš” prema vijećnicima i Općinskom vijeću Srebrenik.
U više navrata tražena je zaštita od institucija države BiH u cilju zaštite ličnosti i imovine vijećnika te dignititeta Općinskog vijeća.
Klub SDA u Srebreniku neće više učestvovati u radu općinskog vijeća dok se ne steknu normalni uslovi za rad.
Nadamo se da će institucije zadužene za zaštitu javnog reda i mira konačno preduzeti konkrtetne mjere u cilju zaštite imovine, ljudi i institucija.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …