Sajam zapošljavanja u Tuzli : oko 1000 otvorenih radnih mjesta

JU Služba za zapošljavanje TK Tuzla uz podršku Federalnog zavoda za zapošljavanje i Vlade Švicarske, a u okviru Projekta zapošljavanja mladih – YEP, organizuje Sajam zapošljavanja 2017.

Sajam će biti održan 18. maja 2017. godine u velikoj dvorani SKPC Mejdan u ulici Bosne srebrene bb, 75 000 Tuzla s početkom u 10:00 sati.

Cilj Sajma jeste stvaranje uslova za direktan kontakt nezaposlenih lica i poslodavaca, prilika da se međusobno upoznaju, razgovaraju, razmijene podatke, a sve u svrhu selekcije i zapošljavanja najboljih kandidata.

Nezaposlene osobe od Sajma zapošljavanja mogu očekivati susret sa velikim brojem poslodavaca i otvorenih radnih mjesta na jednom mjestu, mogućnost ličnog predstavljanja željenom poslodavcu, stručnu podršku predstavnika Službe za zapošljavanje i profesionalno fotografisanje za biografiju, navodi direktor Službe, Senad Muhamedbegović.

Sajam neće služiti samo tražiocima zaposlenja, već i poslodavcima koji će imati priliku prikupiti veliki broj motivacionih pisama i biografija od kojih će moći formirati svoju bazu podataka, a koje će im doprinijeti uštedi vremena prilikom budućih zapošljavanja, jer neće morati raspisivati oglas, kontaktirati Službu ili drugi servis za posredovanje, nastavlja Muhamedbegović.

Učešće na Sajmu zapošljavanja 2017. potvrdilo je 50 poslodavaca sa područja Tuzlanskog kantona sa oko 1000 otvorenih radnih mjesta. (RTV SLON)

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …