Otkriveni počinioci šest krivičnih djela

Radeći na rasvjetljavanju krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata počinjenih u proteklom periodu na području općine Gračanica, službenici Odjeljenja kriminalističke policije Policijske uprave Gračanica izvršili kriminalističku obradu nad E. B., D.K. i N.B. iz Gračanice.
Naime, postoje osnovi sumnje da su navedene osobe u noći sa 22. na 23. mart ove godine u Gračanici, kao saučesnici, počinili krivično djelo Teška krađa – provala u diskont. Tom prilikom je otuđena određena količina alkoholnih pića i prehrambenih artikala.
Takođe, službenici policije su došli do saznanja da postoje osnovi sumnje da je E.B. i samostalno počinio ukupno pet krivičnih djela (teških krađa i krađa) na području općine Gračanica, u vremenskom periodu od 26.02. do 22.03.2017. godine. Predmeti otuđenja u navedenim krivičnim djelima bili su novac, akumulator, ratkape i dva mobilna telefona.
Određeni predmeti u navedenim krivičnim djelima su pronađeni i biće vraćeni vlasnicima. O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, dok će protiv osumnjičenih nadležnom Tužilaštvu TK-a biti podnesen Izvještaj o učinjenim krivičnim djelima u redovnoj proceduri.

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …