Srebrenik.NET / Aktuelno / Vijećnici općinskog Vijeća Srebrenik u pratnji policije, načelnik pred ostavkom

Vijećnici općinskog Vijeća Srebrenik u pratnji policije, načelnik pred ostavkom

sn-01-20140628Koliko našim opštinarima smeta kritika sa društvene mreže “Facebook” i od strane građana okupljenih u neformalnoj grupi građana “Srebrenik je naš” pokazali su 27.06 tekuće godine. Naime, tog dana je u “Plavoj sali” Doma Kulture održana redovna sjednica općinskog Vijeća pod policijskom zaštitom. Ulaz u kafić ispred “Plave sale” bio je zabranjen jer je i hodnik i kafić i kino sala i sve ostalo bilo rezervisano za naše uvažene vijećnike. Zbog navodnih verbalnih i elektronskih prijetnji naši vijećnici nisu u stanju da “normalno” rade, nakon što su na prošloj sjednici sebi povećali plaće za 100% u odnosu na April 2014-te godine. Kako još saznajemo iz nezvaničnih izvora, načelnik općine Srebrenik Sanel Buljubašić (SDP) će, iz zdravstvenih razloga, dati ostavku na ovu funkciju nakon samo 2 godine upravljanja praznim općinskim budžetom i općinskim Vijećem koje nikada nije bilo u lošijem sastavu.

Iako je na prošlim izborima dobio više glasova od strane građana Srebrenika nego SDP, koji ga je i kandidovao na ovu poziciju, načelnik Sanel Buljubašić nema dovoljno političke snage da stane u kraj politici nezamjeranja, koja je rak rana naše općine, niti  problemima u općinskoj administraciji sa čijim radom građani nikako nisu zadovoljni. O ekonomskoj strategiji da ne govorimo.

Sigurno  će se i njegova zadnja odluka o reorganizaciji općinske administracije brzo poništiti, odmah nakon što podnese ostavku. Nakon dvije godine, općinski problemi su još veći Nema deponije za smeće ( ne daj Bože da bude u Seoni, kao su pojedini mislili da urade), previranja u općinskoj SDP su ogromna.Pravog pravca ili strategije djelovanja, osim održavanja statusa “quo” (ako uopće znaju neki od vijećnika SDA šta je to) ni SDA stranka nema. Ostale male stranke su svojih jedan, dva ili tri glasa prodale za sitne funkcije ili usluge ovim dvjema strankama, čast izuzetcima. Općinska kasa je prazna i prave ekonomske strategije djelovanja nema (pogledajte samo vijest o regulacionom planu i znati ćete o čemu općinari raspravljaju …). Nadam se da će se pojaviti neko novi, koji bi moga građane i politiku ujediniti, ovakvo stanje nije dobro niti se može održati do sljedećih općinskih izbora za dvije godine.

 

 

sn-02-20140628 sn-03-20140628 sn-04-20140628