Od sutra počinje upis u srednje škole – U MSŠ Srebrenik sve spremno za prvi upisni rok

Od sutra počinje prvi upisni rok u srednje škole na području Tuzlanskog kantona i trajat će do 14. juna.

U Mješovitoj srednjoj školi Srebrenik tvrde da su spremni za početak upisnog roka, a kako navodi direktor škole Safet Omerović, još od marta se provode intezivne aktivnosti kako bi se na najbolji način odgovorilo potrebama i željama učenika i njihovih roditelja, ali i tržišta.

Osnovno obrazovanje u ovoj godini završilo je 420 učenika s područja općine Srebrenik i svi oni, kao i određeni broj učenika iz drugih općina dobit će adekvatne informacije vezane za plan upisa, biće upoznati sa vrstama škola i struke koje su planirane za ovaj upisni rok.

Prema riječima direktora Omerovića, plan upisa je baziran kao i prošle godine na 13 odjeljenja, uz neke izmjene. Planirano je jedno odjeljenje gimnazije, po dva odjeljenja mašinskih i ekonomskih tehničara, jedno odjeljenje ekonomskih tehničara-smijer poslovna informatika što je i novost u ovom upisnom roku, zatim po jedno odjeljenje poslovno-pravnih tehničara i elektrotehničara-smijer računarstvo.

Od trogodišnjih škola planirano je po jedno odjeljenje automehaničara,vozača motornih vozila, trgovaca,zavarivača,kuhara i frizera.

POSLUSAJTE INTERVJU SA DIREKTROM JU MSŠ SREBRENIK SAFETOM OMEROVIĆEM

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …