Obilježena 25. godišnjica Štaba TO Srebrenik

Na gradskom šetalištu u centru Srebrenika održana je prigodna svečanost kojom je na dostojan način obilježena 25. godišnjica formiranja Općinskog štaba teritorijalne odbrane Srebrenik.

Svečanost su zajednički organizirali Općinska služba za boračko-invalidsku zaštitu Srebrenik i Koordinacija boračkih udruženja ove općine, a na šetalištu ispred centralnog šehidskog spomenika okupili su organizatori otpora agresiji na BiH, predstavnici boračkih udruženja i delegacija općine Srebrenik na čelu s općinskim načelnikom Nihadom Omerovićem.

Na aprilske dane iz 1992. godine podsjetio je Fadil Vikalo, ratni komandant Općinskog štaba TO Srebrenik koji je posebno ukazao na neviđeni patriotizam koji je u tim presudnim danima uoči agresije iskazao narod ovog kraja.

U sklopu obilježavanja ove godišnjice, delegacije Općine Srebrenik, boračkih udruženja i ratnog Štaba TO Srebrenik položile su vijence na centralno spomen-obilježje poginulim braniteljima s područja ove općine u proteklom odbrambeno-oslobodilačakom ratu. Nakon toga, u planinarskom domu „Lipici“ na Majevici upriličeno je druženje bivših boraca i organizatora otpora agresiji na BiH s područja općine Srebrenik.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …