X
    Categories: AktuelnoGradska hronika

Novi asfalt na dionicima puta prema Gornjem Srebreniku

Proteklih dana nastavljeni su radovi na rekonstrukciji puta prema Gornjem Srebreniku. Izvođač radova, firma JATA doo izvodi radove na dvije dionice ukupne dužine oko 500 metara, a do sada su već završeni radovi na izgradnji odvodnje, a urađeno je i postavljanje nove asfaltne podloge.

Gornji Srebrenik – put

Proteklih dana nastavljeni su radovi na rekonstrukciji puta prema Gornjem Srebreniku. Izvođač radova, firma JATA doo izvodi radove na dvije dionice ukupne dužine oko 500 metara, a do sada su već završeni radovi na izgradnji odvodnje, a urađeno je i  postavljanje nove asfaltne podloge.

U sklopu ovog projekta planirana je i sanacija kompletnog puta do Gornjeg Srebrenika u kritičnim dijelovima, gdje će se isijecati stare i ugraditi nove površine . Planirani rok za završetak radova je 15. marta ove godine.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 450 000 KM, a sredstva su obezbijeđena od strane Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kako navodi Nihad Omerović:  ” Ovo je izuzetno značajan projekat jer će donijeti bolje uslove za život građana Donjeg i Gornjeg Srebrenika, ali i poboljšati pristup Starom gradu Srebreniku i planini Majevici. Posljednjih godina sve veći broj turista posjećuje Stari grad Srebrenik, kao i planinu Majevicu, te stoga moramo raditi na poboljšanju pristupa i osmišljavanju i promociji novih sadržaja na ovom prostoru.”