Srebrenik.NETwork

Novi asfalt na dionicima puta prema Gornjem Srebreniku

Gornji Srebrenik – put

Proteklih dana nastavljeni su radovi na rekonstrukciji puta prema Gornjem Srebreniku. Izvođač radova, firma JATA doo izvodi radove na dvije dionice ukupne dužine oko 500 metara, a do sada su već završeni radovi na izgradnji odvodnje, a urađeno je i  postavljanje nove asfaltne podloge.

U sklopu ovog projekta planirana je i sanacija kompletnog puta do Gornjeg Srebrenika u kritičnim dijelovima, gdje će se isijecati stare i ugraditi nove površine . Planirani rok za završetak radova je 15. marta ove godine.

Ukupna vrijednost ovog projekta iznosi 450 000 KM, a sredstva su obezbijeđena od strane Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Kako navodi Nihad Omerović:  ” Ovo je izuzetno značajan projekat jer će donijeti bolje uslove za život građana Donjeg i Gornjeg Srebrenika, ali i poboljšati pristup Starom gradu Srebreniku i planini Majevici. Posljednjih godina sve veći broj turista posjećuje Stari grad Srebrenik, kao i planinu Majevicu, te stoga moramo raditi na poboljšanju pristupa i osmišljavanju i promociji novih sadržaja na ovom prostoru.”