Srebrenik.NET / Aktuelno / NGG „Srebrenik je naš“ osnovao koordinaciono tijelo i ne odustaje od svojih zahtjeva

NGG „Srebrenik je naš“ osnovao koordinaciono tijelo i ne odustaje od svojih zahtjeva

Neformalna grupa građana
„SREBRENIK JE NAŠ“
Broj: 06-03/14
U Srebreniku, 10. marta 2014. godine

NGG je 10.03.2014. godine sa početkom u 17:00 održala VI (šesti) radni sastanak na kojem su donešene sledeće
O D L U K E

1. NGG „Srebrenik je naš“ ne odustaje od svojih zahtjeva koje su dostavile Općinskom vijeću i Općinskom načelniku u aktu broj: 04-03/14 od 03.03.2014. godine što podrazumijeva:
– Smjenu svih šefova službi.
– Reviziju zapošljavanja 2009 – 2013 godini, u opštinskoj administraciji, JP i JU čiji je osnivač opština Srebrenik.
– Iznos novčanih sredstava od uštede smanjivanjem plata, paušala i naknada radnim komisijama usmjeriti u poseban fond koji će se isključivo koristiti za uposlenje kroz aplikacije i projekte. Prednost isključivo dati boračkim populacijama i socijalno ugroženim građanima.
– Donijeti odluku o izdavanju privremenih riješenja za rad za sve poslovne prostore do okončanja postupka izdavanja građevinskih upotrebnih dozvola ne uslovljavajući izdavanje navedenih riješenja upotrebnim dozvolama, a sve u cilju stvaranja mogućnosti za zapošljavanje što većeg broja nezaposlenih osoba, kojih je trenutno blizu 10 hiljada na području naše opštine.
2. Jednoglasni je usvojena inicijativa da se traži ostavka sledećih vijećnika OV Srebrenik i to; Dr. Ibrahima Zukića, Mustafe Muratovića, Safeta Omerovića i Rifata Morankića, zbog vrijeđanja i omalovažavanja građana opštine Srebrenik, potpirivanja mržnje, klasifikacije građana, zbog nepoštivanja osnovnih ljudskih prava, diskriminacije, pozivanja na nemire, zbog narušavanja javnog reda i mira, ali i zbog urušavanja dignititeta OV, jer su svojim izjavama i ponašanjem na sjednici OV od 05.03.2014 narušili ugled te institucije.
3. Jednoglasno je usvojena odluka da se organizuju masovne mirne demonstracije u četvrtak 13.03.2014. godine sa početkom u 11:55. Okupljanje demonstranata je na gradskom trgu ispred spomenika. Demonstracije će trajati do 16:00. Takođe će biti organizovane masovne mirne demonstracije istog dana kada kada bude upriličena prva naredna sjednica Opštinskog vijeće Srebrenik.
4. Jednoglasno je usvojena odluka da kandidat NGG „Srebrenik je naš“, na mjesto ministra pravosuđa u sazivu nove Vlade TK bude Porf. Dr. Hamid Mutapčić.
5. Jednoglasno je usvojena odluka da se pokrene peticija protiv nezakonitog rada Dr. Ibrahima Zukića.
6. Jednoglasno je izabran koordinaciono tijelo koje će raditi u službi NGG ali isvih građana opštine Srebrenik. U koordinacioni tim su izabrani; Fejzić Sulejman, Merisa Čustić, Elvir Mašić, Hamid Mutapčić, Mirza Ordagić, Muhamed Ordagić i Omer Ibrišimović.

Izvor: FB

Ostavi komentar