Nezaboravan doček najodabranijeg mjeseca

U utorak, 17. jula ove godine u Sportskoj dvorani sa početkom od 20 sati održan je veliki predramazanski koncert pod nazivom “Na krilima Ramazana” u organizaciji ansambla “ZEFIR” iz Srebrenika. Na ovom velikom koncertu učešće su uzeli veliki horovi iz BiH; hor “Nuru Ayni” Kalesija, hor “Mošus” Brčko, hor ” Azizija” Orašje, hor “Sejfulah” Konjic, Omladinski ansambl iz Tešnja, i specijalni gosti koncerta Jasmin Hasić i Armin MUZAFERIJA. Kroz program koncerta posjetioce je vodila Anela Ibrić, a u dvorani tražilo se mjesto više.
Ovo je bila ujedno i druga smotra horova u Srebreniku, što organizatori vjeruju da će preći i u tradiciju.
Prvi je nastupio OA Tešanj izvedivši četiri ilahije, a zatim hor “Nuru Ayni”, hor “Mošus, hor “Sejfulah” Konjic gdje je član iz Konjica Benjamin Mušinović izveo odličan recital koji je publika popratila aplauzom-ne štedivši dlanove, hor “Azizija”. Nakon “Azizije” na sceni je nastupio i specijalni gost koncerta Armin Muzaferija sa svojim bendom, izvedivši četiri prelijepe ilahije, koje je publika nagradila gromoglasnim aplauzom.
Nakon odličnih izvedbi Muaferije, na red je došao i domaćin – ansambl “Zefir”. Prva od izvedbi ansambla “Zefir” bila je zajedno sa Arminom Muzaferijom “Dođi najdraži”, a zatim i još tri ilahije. Za sevdah na ovom koncertu bio je kriv Jasmin Hasić, izvedivši sa Zefirom nekoliko divnih sevdalinki.
A nakon sevdaha, presjednik ansambla “Zefir” gosp. Emir ef. Brašnjić uručio je svim učesncima prigodne poklone i zahlvanice.
Nakon održanog koncerta, svi učesnici su se zaputili u restoran “Evropa”, koji je bio sponzor i svim učesnicima omogućio večeru. U “Evropi” druženje učesnika nastavilo se do jutarnih sati.
Više fotografija na http://ansamblzefir.com.ba/galerija/foto/predramazanski-koncert-na-krilima-ramazana-17-07-2012-g/

(Srebrenik.NETwork/photo by Sadik Hadžić)

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …

Komentariši