Navijači iz Lukavca pomažu NK Čelik

Danas se u prostorijama NK Čelik desio jedan lijep trenutak koji je na pravi način ocrtao sportske i ljudske vrijednosti koje se mogu roditi samo iz iskrene ljubavi i čiste namjere.
U posjetu klubu došla je porodica Huremović iz Lukavca kako bi svojim doprinosom pomogla Nogometni klub Čelik da i naredne godine igra u društvu najboljih klubova u Bosni i Hercegovini. Nakon što je Čelikova ekipa jučer ostvarila sportski ostanak u društvu najboljih, klub i dalje prikuplja novac za licencu koji su vlasti Grada Zenice obećale a nisu ispunile to obećanje.
Porodica Huremović je u klub učlanila svoja dva sina – Amara i Anesa koji su prvi članovi Čelika iz Lukavca. Kako je za web-stranicu NK Čelik Zenica istakao njihov otac Amer Huremović, odlučio je danas posjetiti Zenicu i dati svoj doprinos održanju Čelika kao kluba koji pokušava na transparentan način voditi svoje poslovanje i ostati građanski klub bez miješanja politike u rad istog. Na terenu Čelik i Sloboda ostaju rivali no moraju cijeniti dugu zajedničku historiju i ne dozvoliti da prestanu biti simboli svojih gradova.
Svi Huremovići su veliki navijači FK Sloboda Tuzla i utoliko je njihov doprinos i veći – iako ne navijaju za Čelik specijalno su došli u Zenicu da pomognu rivalski klub NK Čelik Zenica. Nekima u Zenici će Amer i Amar će biti poznati jer su na utakmici sa HŠK Zrinjski Mostar u februaru ove godine bili na tribinama “Bilinog polja” a kamere su ih snimile u opremi FK Sloboda Tuzla. Tog dana su pratili svoj klub u Vitezu pa su u povratku za Lukavac odlučili podržati i Čelik.
Zahvaljujemo im se na njihovom doprinosu i nadamo se da će njihov boravak u Zenici proći lijepo kao dan kojeg će uvijek pamtiti na stadionu “Bilino polje” te ih pozivamo da ponovo dođu na stadion narednih sezona, navedeno je na zvaničnoj stranici NK Čelik. Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …