X
    Categories: AktuelnoHor ZEFIRKultura

Naš ansambl “Zefir” nastupio u snimanju showu “Prvi glas sevdaha” na TV1

Foto: Čitatelj

U nedjelju, 20.04. sa početkom od 11 sati u Centru za djecu i omladinu Grbavica, Novo Sarajevo počelo je snimanje prve četvrtfinalne emisije “Prvi glas sevdaha” koja se emituje na TV1. Naši Zefirovci su imali priliku da svoj rad predstave kroz šest pjesama u showu “PRVI GLAS SEVDAHA” kao gosti emisije. Naravno, uz rad, red i disciplinu dan je protekao i kroz druženje sa ostalim popularnim estradnim umjetnicima i 12 takmičara ovo showa.

“Ovom prilikom Zefirovci su se predstavili sa šest kompozicija, i to: Snijeg pade na behar na voće, Crven fesić nano, Bosno moja divna mila, Tebi majko misli lete, Zapjevala sojka ptica i Moj dilbere. Između ostalog razgovaralo se na temu  velikog finala ovog show-a koje je u planu početkom juna ove godine, na kojem bi po svemu sudeći Zefirovci mogli biti gosti” – kazao je za Srebrenik.NETwork predsjednik Udruženja mladih “Zefir”, prof. Jasmin Brašnjić.

Show, odnosno nastup našeg ansambla uz takmičare i ostale goste možete pogledati u subotu 26. i nedjelju 27. aprila sa početkom od 20 sati na TV1.