Na sceni Doma kulture u Srebreniku odigrana hit komedija “Prosjačka opera”

U skoro punoj velikoj sali Doma kulture u Srebreniku sinoć su glumci Narodnog pozorišta Sarajevo izveli hit komediju “Prosjačka opera”.

Publika u Srebreniku vidno je uživala u ovom vrhunskom kulturnom događaju, predstavi koja je vrlo popularna u regionu i koja govori o svemu onome što nas tišti. Gotovo da ne postoji tema vezana za naše probleme, a da je nema u ovom komadu.

Satirična komedija “Prosjačka opera” u izvedbi glumaca Narodnog pozorišta Sarajevo je njihov profesionalni odgovor na vrijeme u kojem živimo i ljudska provokacija na devijacije tog vremena, društva u kojem živimo i žalosni položaju kulture unutar takvog društva. Riječ je o jednoj od najboljih pozorišnih komedija u regionu.

U predstavi ”Prosjačka opera” igrali su poznati glumci kao što su: Mirvad Kurić, Merima Lepić-Redžepović, Riad Ljutović, Emina Muftić, Mediha Musliović, Aldin Omerović, Milan Pavlović, Sanela Pepeljak, Vedrana Seksan, Aleksandar Seksan, Ermin Sijamija, Slaven Vidak, Andrea Aković, Darja Badnjević, Amina Begović, Mak Čengić, Vedran Đekić, Saša Krmpotić, dok režiju potpisuje poznati režiser Kokan Mladenović.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …