Srebrenik.NET / Aktuelno / Koliko se zarađuje u Srebreniku, ako si politički podoban ?

Koliko se zarađuje u Srebreniku, ako si politički podoban ?

U Srebreniku imamo nekoliko javnih preduzeća koja bi treablo da su u funkciji građanima Srebrenika. Javno preduzeće Gradske Apoteke, Veterinarska stanica, Javno preduzeće 9 Septembar, Javno preduzeće “Vodovod i kanalizacija” te Javno preduzeće “Dom zdravlja”. Posao dobiti u jednom od ovih preduzeća je gotovo pa nemoguće, osim ako vam babo-tata-mati nije 15 godina općinski vijećnik ili još bolje parlamentarni zastupnik u kantonalnom ili federalnom parlamentu. U tom slučaju ste se obezbijedili do kraja života jer su plate u tim preduzećima za bosanske uslove fenomenalne i takvih nema nigdje u Zapadnoj Europi, mjereno po standardu običnog čovjeka.

Srebrenik  plate u javnim ustanovama.

Srebrenik plate u javnim ustanovama.

Šef porezne ispostave gosp. Bećirović je dostavio podatke u Općinsko Vijeće Srebrenika, nakon što je jedan od neovisnih vijećnika pitao ko sve radi i koliko su najveće plate u “javnim preduzećima” u Srebreniku.

U Općini najveću platu imao je načelnik od 3.648 KM, a sekretar Općinskog vijeća samo 1.969 KM.  Da se plaho brine o zdravlju stanovništa Srebrenika, a boga mi i o svome, dokazuje nam i direktorica JU “Gradska apoteka”, koja bez toplog obroka i drugih naknada ima platu veću i od načelnikove od 3.922 KM. Ostalim uposlenicima se, haman da ne talasaju, daje plata od više od 2.000 KM po osobi.

Odogovorniji posao od direktorice apoteke ima prvi čovjek JZU “Dom zdravlja”  ipak taj posao naplaćuje sa samo 2.659 KM, a koliki mu je topli obrok i druge beneficije nismo vidjeli iz ovog dopisa koji imate u dodatku ovog članka.

Još prvi čovjek JP “Vodovod i kanalizacija” jedva sastavlja kraj sa krajem sa 2.097 KM koliko ima i prvi čovjek zadužen za hajvane na našoj općini, naime direktor JP “Veterinarska stanica” ima 11 maraka manje i plata mu je 2.086 KM. Dirktor JKP “9.septembar” sa samo 1.830 KM.

Zahvaljujemo poreskoj upravi na dostavljenim podacima kao i vijećnicima koji su postavili ovo pitanje. Jest da je trebalo gotovo godina dana da ovi podaci procure do javnosti, ali eto pogledajte i znajte da su plate na kantonalnim i federalnim jaslama daleko veće za još manje posla i odgovornosti.

Erdal Trhulj, Adil Osmanović, Damir Mašić, Sanjin Halimović i Salmir Kaplan ministri su koji su u mandatu koji je već pri kraju primali najviše naknade za smještaj i odvojeni život – 600 KM

| Preuzeto sa: http://tuzlanski.ba/zbog-zloupotrebe-polozaja-krivicna-prijava-protiv-federalnog-ministra-salmira-kaplana-video/