X
    Categories: AktuelnoVijesti

Gradačac: Uhapšena trojka za višemjesečne pljačke

Pripadnici MUP-a TK uhapsili su više osoba koja se dovode u vezu sa teškim krivičnim djelima počinjenih na području općine Gradačac u zadnjih šest mjeseci.

Riječ je o osobama inicijala: A.H., rođen 1989.godine, S.S., rođen 1988.godine i A.M., rođen 1990.godine, svi nastanjeni na području općine Gradačac.

Protiv navedenih osoba je podnesen Izvještaj Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje da su A.H. i S.S. počinili ukupno devet krivičnih djela, od čega 7 krivičnih djela Krađa iz člana 286. Krivičnog zakona FBiH i 2 Krivična djela-a Teška krađa iz člana 287. Krivičnog zakona FBiH, a A.M. 7 KD-a Prikrivanje iz člana 300. KZ FBiH i 2 KD-a Krađa zajedno sa A.H. i S.S..

Predmet napada u ovim KD-a bili su ugostiteljski objekti, vikendica, rasadnik zelenog bilja i dr. Obzirom da se tokom istrage došlo do saznanja da se na lokaciji na području općine Pelagićevo (RS) nalazi dio predmeta otuđenih u navedenim krivičnim djelima, PS Pelagićevo je upućen zahtjev za obezbjeđenje lokacije i pribavljanje naredbe za pretres od nadležnog Suda.

Prilikom pretresa kuće i pratećih objekata na području općine Pelagićevo, izvršenog u ranijem periodu, službenici policije su pronašli i privremeno oduzeli: 171 sadnicu čempresa, klima uređaj, dvoja garažna vrata, dva betonska postolja za suncobran i dva veća suncobrana, kosilicu, agregat, dva veća frižidera, pumpu za vodu, aparat za varenje i druge predmete.

Nakon prepoznavanja pronađeni predmeti su vraćeni oštećenim vlasnicima.

pressing.ba