FOTO: Prezentacija lukavačkih sportskih klubova

U nedjelju (28.05.2017.) na gradskom poligonu u Lukavcu održan je sportski dan za naše najmlađe sugrađane.
Brojni mališani u prisustvu svojih roditelja imali priliku da se na jednom mjestu okupe i druže te da se kroz zabavu i takmičenja upoznaju sa osnvama i čarima različitih sportova od fudbala, košarke, boksa, karatea, ribolova i biciklizma.

Riječ je o cjelodnevnoj manifestaciji koja je organizovana na inicijativu grupe entuzijasta na čelu sa Mirnesom Sulejmanovićem, trenerom ŽFK “Radnički” Lukavac,  a učešće je uzelo osam sportskih klubova sa područja naše općine.
-Grupa entuzijasta iz Lukavca odlučila je da na jedan lijep način, kroz druženje i dobru zabavu, omogući priliku sportskim kolektivima u Lukavcu da prezentuju svoje klubove djeci. Svakom klubu je obezbijeđen prostor na poligonu,a organizovana su i takmičenja u nekoliko sportskih disciplina. Sa nama se danas družilo više od stotinjak djece i njihovih roditelja i mi smo prezadovoljni odzivom, kazao je Alen Nuhić, potpredsjednik Sportskog ribolovnog društva „Smuđ“ Lukavac.

Pored članova i trenera Ženskog fudbalskog kluba “Radnički” predstavili su se i Košarkaški klub “Lukavac”, Ultimate Frisbee Club, Klub borilačkih sportova“ORKKA” i “Radnički” , Školica sporta Bambi, Fudbalski klub “Radnički”, Sportsko ribolovno društvo “Smuđ”, te “Bike tour” iz Lukavca, a svoj doprinos dala je i ekipa “Stereo sektora” koji su svojim muzičkim numerama dodatno obogatili današnji program.

Nešto kasnije, u večernjim satima, zabava se nastavila ali ovoga puta za starije generacije naših sugrađana gdje su organizovani turniri u nogometu i košarci. Organizatori su ovom prilikom istakli da će i u narednom periodu nastaviti sa sličnim aktivnostima koje imaju za cilj predstavljanje lukavačkih klubova, kao i uključivanje što većeg broja djece u sport.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …