Srebrenik.NET / Aktuelno / Elektroprivreda BiH od danas nudi uslugu provjere stanja računa putem SMS poruke

Elektroprivreda BiH od danas nudi uslugu provjere stanja računa putem SMS poruke

JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo (EP BiH) od danas počinje sa realizacijom i praktičnom primjenom usluge „SMS stanje računa“.

“Zbog velikog broja upita i interesovanja o stanju računa, Elektroprivreda BiH je svojim kupcima omogućila novu uslugu, sms-stanje računa. Prijavom na ovu uslugu, korisnici na praktičan način, u svakom trenutku imaju mogućnost pristupa informaciji o stanju računa za električnu energiju, a bez odlaska u poslovnice Elektrodistribucije. Informacije o stanju računa se odnose na mjerno mjesto na koje je usluga prijavljena, te na posljednji obračunski period,” saopćeno je iz EP BiH.

Usluga je omogućena korisnicima svih vodećih telekom operatora u BiH – BH Telecoma, Eroneta i m:tela. Cijena poruke iznosi 0,10 KM + PDV, a trošak poruke snosi kupac.

Kupac na jednom broju mobitela može prijaviti uslugu za više mjernih mjesta. S druge strane, na jednom mjernom mjestu može biti prijavljena samo jedna usluga (jedan broj mobitela).

Prijava na uslugu sms-stanje računa vrši se na broj 091 116 200. Potrebno je napisati i poslati ključnu riječ MMPRIJAVA i podatke: šifra (broj)  mjernog mjesta i referenca (broj računa), odnosno (npr.) MMPRIJAVA 123123 40400-123123123-12027

Nakon uspješne prijave, za provjeru stanja potrebno je ukucati riječ MMSTANJE i šifru (broj) mjernog mjesta, odnosno (npr.) MMSTANJE 123123

Prijavu na uslugu sms-stanje računa  za jedno mjerno mjesto, dovoljno je izvršiti samo jednom.

Elektroprivreda BiH je svojim kupcima ranije omogućila uslugu e-račun putem koje korisnici svoje račune primaju direktno na svoju e-mail adresu, a u saradnji sa UniCredit bankom, kupcima je dostupna i usluga e-uplatnica, kako bi se korisnicima maksimalno olakšao proces plaćanja – bez redova i bez dodatnih troškova provizije.

Powered by WPeMatico