Srebrenik.NET / Aktuelno / Ekipa OŠ Donja Orahovica najbolja na općinskom takmičenju iz pružanja prve pomoći

Ekipa OŠ Donja Orahovica najbolja na općinskom takmičenju iz pružanja prve pomoći

Danas je održano općinsko takmičenje iz pružanja prve pomoći za učenike osnovnih i srednjih škola sa područja naše općine.

Kao i svake godine organizator takmičenja je bio Crveni križ Gračanica a ove godine domaćinstvo je povjereno osnovnoj školi Doborovci a pomoć i podršku u organizaciji pružio je i Crveni križ Banovići. U konkurenciji osnovnih škola nastupilo je 11 ekipa iz svih škola sa područja naše općine a učešće su uzeli i učenici gračaničke Mješovite srednje škole. Po završetku takmičenja i bodovanja prvo mjesto je pripalo Osnovnoj školi Donja Orahovica. Rezultate je isčitao glavni sudija na takmičenju dr. Emir Terzić:
Treće mjesto pripalo je ekipi OŠ Soko, druga je bila ekipa OŠ Hasan Kikić a prvo mjesto pripalo je OŠ Donja Orahovica.
Mi smo razgovarali sa kapitenom pobjedničke ekipe Elmom Bajić koja nam je kazala da je sretna i zadovoljna zbog postignutog uspjeha u konkurenciji 11 škola. Dodala je da se ekipa pripremala za ovo takmičenje a posebno se zahvalila svojim timskim kolegama, nastavnici Elviri Memić i mentoru Arminu Memiću.
Tokom samog takmičenja upitali smo kapitena ekipe Osnovne škole Hasan Kikić, Lamiju Ahmetagić, koja su njihova očekivanja:
Evo dobro smo riješili prvi zadatak i nadamo se dobrom plasmanu na kraju.
Ekipa OŠ Hasan Kikić nije bila najbolja ali su ostvarili dobar rezultat, završili su na drugom mjestu a samo će pobjednici imati pravo nastupa na kantonalnom takmičenju.
Prije početka takmičenja prisutnima se obratio i pozdravio ih je predsjednik CK Gračanica, Ibrahim Nurkić  a u ime domaćina, Osnovne škole Doborovci prisutnima se obratio direktor Senad Zaketović.

Takmičenje je održano u parku u centru grada a takmičari su imali tri situacije ili tri stanice na kojima su izvršavali svoje zadatke ukazivanja prve pomoći povrijeđenima.
Galeriju fotografija možete pogledati na FB profilu Radio Gračanica.
Tonski prilog sa izjavama poslušajte u današnjem (13.4.) izdanju emisije INFO 5 u programu Radio Gračanice od 17 sati.
Govore:
Ibrahim Nurkić, predsjednik CK Gračanica;
Senad Zaketović, direktor OŠ Doborovci;
Dr. Emir Terzić, glavni sudija;
Elma Bajić, kapiten pobjedničke ekipe, OŠ Donja Orahovica;
Lamija Ahmetagić, kapiten ekipe OŠ Hasan Kikić, drugo mjesto.

Powered by WPeMatico