Dvojica bivših igrača OFK Gradina u idealnom timu Premijer lige BiH

Bivši igrači OFK Gradina Amer Ordagić i golman Kenan Pirić sinoć su dobili značajno priznanje tako što su izabrani u idealni tim sezone Premijer lige BiH.

U organizaciji Sindikata profesionalnih fudbalera Bosne i Hercegovine, sinoć su dodijeljene nagrade za najuspješnije igrače i trenere u protekloj sezoni Premijer lige BiH, pod nazivom ”Kristalnih 11”.

Na ceremoniji u Sarajevu, nagrade su se dodjeljivale u različitim kategorijama, a ukupno je glasalo 275 igrača i trenera iz Premijer lige BiH.

Najboljim mladim igračem proglašen je napadač Širokog Brijega Luka Menalo, iza kojeg je najbolja sezona u karijeri. Menalo je odigrao 37 utakmica u Premijer ligi BiH i Kupu BiH i postigao je 14 golova, a nagradu mu je uručio doskorašnji trener FK Mladost Husref Musemić. Za najboljeg golmana lige izabran je Kenan Pirić iz Zrinjskog, koji je sa svojim timom osvojio naslov prvaka BiH. On je u prošloj sezoni zabilježio ukupno 33 nastupa u svim takmičenjima, a svoju mrežu uspio je sačuvati netaknutom.

U najbolji tim sezone, pored golmana Kenana Pirića izabrana je i zadnja linija Almir Bekić, Slobodan Jakovljević, Aleksandar Vukotić i Dušan Hodžić, dok vezni red čine Jovan Blagojević, Tomislav Tomić i Amer Ordagić. Napad čine Haris Duljević, Ivan Lendrić i Miroslav Stevanović.

Mehmed Janjoš iz Sarajeva je najbolji trener, dok je  za najboljeg bh. nogometaša izabran Edin Džeko. Priznanje za najboljeg  sudiju je dobio Irfan Peljto.

Srebrenik.NETwork

Pogledaj i ovo

Gromeks - Teravija 2 - Zgrada Srebrenik

Kako ne dobiti stan u Srebreniku – Intervju

O problemima sa vlasništvom nad stanovima nakon stečaja firme Gromeks pisali smo prije godinu i …

Ulice Srebrenika 2023

Prijedlog novih ulica u Srebreniku

Ulice u Srebreniku dobivaju imena. Od 01.11.2023. godine u toku je javna rasprava o nacrtu …